Autisme & AD(H)D

 

Onze rijschool heeft de nodige kennis en ervaring in het geven van autorijlessen aan mensen met Autisme, ADHD en faalangst.

Mensen met Autisme, ADHD of verwante problemen zijn vaak even capabel als ieder ander om auto te rijden, maar door een iets andere informatieverwerking in de hersenen gaat het aanleren wat minder vanzelfsprekend. Met de juiste begeleiding tijdens de rijles is het gelukkig ook voor hen heel goed mogelijk het rijbewijs te halen!

 

Gezondheidsverklaring

Als je wilt gaan lessen moet je een Gezondheidsverklaring invullen. Jij mag dit zelf doen of met iemand anders. Een Gezondheidsverklaring is een lijst met vragen over jou medische toestand. Deze moet je invullen op de website van het CBR.

Gezondheidsverklaring aanvragen

 

 

Langs bij een specialist

Heb je een vraag met ‘Ja’ beantwoord, dan moet je voor een keuring een afspraak maken met een onafhankelijke specialist.

 

Rijtest

Als je een diagnose hebt, moet je een rijtest doen. Let wel, een rijtest is geen examen. Het is een test om te kijken of je geschikt bent om te rijden. Een rijtest is gratis en wordt door een deskundige van het CBR afgenomen. Wel moet je de lesauto huren voor deze test. 

 

Keuringsarts

Moet je naar een keuringsarts? Klik op onderstaande link om een afspraak in te plannen.