CBR examen(s)

 

THEORIE EXAMEN RESERVEREN

Je examen reserveren doe je tegenwoordig heel eenvoudig zelf. Via de website van het CBR kun je jezelf opgeven voor een theorie-examen. Je vult je gegevens in, betaalt direct online en je examen is gereserveerd. 

Je theorie-examen auto aanvragen - CBR

 

RIJSCHOOL MACHTIGEN 

Wil je rijexamen doen? Dan moet je onze rijschool machtigen om het praktijkexamen voor jou te reserveren bij het CBR. Zodra je dat hebt gedaan, krijgen jij en wijl een e-mail met een bevestiging van de machtiging. Zonder een machtiging kunnen wij geen examen voor je reserveren. 

Ons CBR-rijschoolnummer dat je moet invullen is: 8538Z9

Klik op onderstaande link om om ons te machtigen.

Rijschool machtigen 

 

GEZONDHEIDSVERKLARING 
Voordat wij jouw praktijkexamen kunnen aanvragen moet je eerst een gezondheidsverklaring invullen. Dit is een lijst met vragen over je gezondheid waarmee CBR beoordeelt of je geschikt bent om te rijden.

Ga je beginnen met autorijles? Vul deze verklaring dan zo snel mogelijk in zodat je rijopleiding geen vertraging oploopt!.

De kosten hiervoor zijn € 41,- (de kosten betaal je rechtstreeks aan het CBR).

Klik op onderstaande link om je gezondheidsverklaring in te vullen.

Gezondheidsverklaring aanvragen 

 

TUSSENTIJDSE TOETS (TTT)

De tussentijdse toets is eigenlijk een soort proefexamen en wordt op ongeveer ¾ van de opleiding afgenomen door een examinator van het CBR. Hij/zij toetst je rijvaardigheid op examenniveau. De toets duurt even lang als het examen en in principe komen alle examenonderdelen aan bod.

 

- De bijzondere verrichtingen zijn:

- In rechte lijn achteruitrijden

- Achteruitrijden in een bocht

- Parkeren in een haaks of schuin vak

- Fileparkeren

- Omkeren door te steken

- Omkeren door een halve draai

- Hellingproef

 

Na afloop krijg je een advies van de examinator wat er nog behandeld moet worden. Zo weet je precies hoe het op het echte examen er aan toe gaat en zal het een stuk nervositeit wegnemen.

 

Vrijstellingen

Je kunt vrijstellingen verdienen voor de bijzondere verrichtingen. Dit betekent dat de examinator je hierop niet meer toetst tijdens je praktijkexamen. Je verdient de vrijstelling alleen voor het eerstvolgende praktijkexamen. Slaag je niet, dan moet je bij je herexamen wel weer de bijzondere verrichtingen doen.

 

PRAKTIJK EXAMEN

Het examen wordt door een examinator van het CBR afgenomen. Bij dit examen moet je je legitimeren en de examinator checkt in zijn systeem of het door jou behaalde theorie-examen nog geldig is.

Tijdens het examen beoordeelt de examinator de volgende vaardigheden:

  1. Omgang met het voertuig;
  2. Veiligheid;
  3. Doorstroming;
  4. Sociaal rijgedrag;
  5. Milieubewust rijden.

 

Tijdens het examen rij je binnen en buiten de bebouwde kom.  

Bijzondere verrichtingen komen alleen voor in het praktijkexamen als je geen tussentijdse toets (TTT) hebt gedaan of als je wel een TTT hebt gedaan, maar geen vrijstelling hebt gekregen voor de bijzondere verrichtingen.

Als autorijschool in Hoogezand heb je bij het doen van je praktijk examen de keuze uit afrijden in Groningen of Winschoten.